Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Nieuw betalingsuitstel voor hypothecaire kredieten

Update - 14/01/2021

U kunt 3 maanden uitstel van terugbetaling aanvragen vóór 21 maart 2021.

De minister van Financiën en Febelfin hebben aangekondigd dat gezinnen opnieuw uitstel van terugbetaling van hun hypothecair krediet kunnen aanvragen.

Eind maart 2020 bereikten de overheid en de financiële sector een akkoord over de voorwaarden en praktische uitwerking van maatregelen om particulieren financieel te ondersteunen wanneer zij in de problemen zouden komen door de coronacrisis. Particulieren die financieel werden getroffen door de coronacrisis en aan de toekenningsvoorwaarden voldeden, konden bijvoorbeeld betalingsuitstel van hun hypothecair krediet aanvragen.

Omdat de crisis blijft wegen op de financiële situatie van veel gezinnen, kondigden minister van Financiën Vincent Van Peteghem en Febelfin in december 2020 aan dat de financiële instellingen opnieuw uitstel van terugbetaling van hypothecaire kredieten zouden kunnen toestaan. Particulieren kunnen opnieuw uitstel aanvragen voor een periode van maximaal 3 maanden als hun hypothecair krediet vóór 1 april 2020 werd goedgekeurd (en als ze aan enkele andere voorwaarden voldoen). Ze moeten het uitstel aanvragen vóór 21 maart 2021. De totale duur van het uitstel mag niet meer dan 9 maanden bedragen, dus inclusief het eventuele uitstel dat werd toegekend bij de eerste reeks maatregelen van maart 2020.

U vindt alle details over het betalingsuitstel voor uw hypothecair krediet in de FAQ van Febelfin.

Denkt u dat u voldoet aan de voorwaarden om uitstel van terugbetaling aan te vragen? Neem dan contact op met uw Beobank-agentschap.

Wij doen ons uiterste best om onze klanten zo goed en zo snel mogelijk te helpen.

Op de website van Febelfin vindt u alles wat u moet weten over uw geldzaken in deze crisistijd. 

Bent u een zelfstandige of ondernemer? Hier vindt u info over betalingsuitstel voor professionele kredieten.

Hoe kunnen we u helpen?