Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Een geslaagde beleggingsconferentie in Roeselare met Pascal Paepen

Beleggingsconferentie Beobank

Beobank organiseert dit jaar in het hele land beleggingsconferenties voor geïnteresseerden met als thema ‘De mondiale economische perspectieven’. De tweede editie vond onlangs plaats in Roeselare, op 29 april. De meer dan 250 aanwezigen, verzekeringspartner Metlife en de twaalf fondshuizen waarmee Beobank samenwerkt, lieten zich net als gastspreker Pascal Paepen lovend uit over het initiatief.


In zijn welkomstwoord benadrukte Directeur Producten Guy Roosen dat Beobank topfondsen van internationaal gerenommeerde fondshuizen verdeelt. “Onze bank kiest resoluut voor onpartijdig en onafhankelijk advies, via het concept van open architectuur. Bovendien kunnen onze Beobank Gold klanten rekenen op een trimestriële en op-en-top gepersonaliseerde opvolging van hun beleggingsdossier.”

Pascal Paepen ruilde in de zomer van 2012 zijn topfunctie in de hectische Londense financiële wereld voor die van docent aan verscheidene Belgische hogescholen. Hij is ook een gerenommeerd beurscommentator op de radio en in de geschreven media. De reacties op zijn betoog over de mondiale economische perspectieven spraken voor zich. Enkele voorbeelden: “Een heldere uiteenzetting waar je echt wat van opsteekt”; “Knap hoe die man erin slaagt om in vijftig minuten zo’n duidelijk beeld op te hangen van de wereldeconomie, en van de aspecten waarmee we als belegger het best rekening houden.”

Op het eind van zijn uiteenzetting had de gastspreker nog een duidelijke boodschap voor zijn publiek: “Risicospreiding is belangrijk, zowel geografisch als in de tijd. Uiteindelijk haalt u dan wel een degelijk rendement. Maakt u zich ongerust als de beurs één procent daalt? Dan bent u misschien beter af met spaarboekjes en kasbons. Maar zo bouwt u geen stevige reserve op voor uw pensioen. En geloof me, dat is nodig. Want ik vrees dat anderen dat niet voor u zullen doen.”

Marc Danneels, Head of Investment Products & Advisory van Beobank, pikte daarop in tijdens zijn toespraak. “Elk belegger heeft zijn eigen doelstellingen en risicoappetijt. Daarom heeft Beobank modelportefeuilles samengesteld met een nauwkeurige verdeling tussen verschillende activaklassen, zowel in de verschillende types van obligaties en aandelen alsook in liquiditeiten.”

Haar principe van open architectuur indachtig, doet Beobank een beroep op twaalf zorgvuldig geselecteerde fondsbeheerders om haar modelportefeuilles samen te stellen. Met vijf van hen had Danneels een gesprek over een van hun fondsen. Absoluut de moeite waard, niet het minst omdat die vijf fondsen deel uitmaken van de modelportefeuilles van Beobank. En een prima gelegenheid voor de fondshuizen om zich voor te stellen, vonden ze zelf. Zoals bijvoorbeeld Katrien Pottie van Amundi het achteraf verwoordde: “Deze conferentie zit uitstekend in elkaar, we herkennen ons volledig in de professionele aanpak van Beobank. Bovendien geeft ze ons, fondshuizen, een gezicht. Ik merk dat niet alleen wij maar ook de klanten en prospecten van Beobank dat ten zeerste waarderen.”

Eenzelfde geluid viel te horen bij de andere fondshuizen en bij verzekeringspartner Metlife.
“Fidelity is een fondsbeheerder met meer dan 3.000 miljard dollar aan assets, maar negen op de tien particuliere beleggers hebben nog nooit van ons gehoord”, zegden Paul Van Olst en Yannick Nelissen-Grade. “Dit evenement biedt ons de mogelijkheid onze naam neer te zetten en aan de klanten van Beobank te verduidelijken wat onze toegevoegde waarde is voor hun portefeuille.”
Tânia Jerónimo Cabral van Schröders was evenzeer te spreken over de conferentie: “Dit geeft ons de kans om onze producten toe te lichten aan de klanten van Beobank, en hen duidelijk te maken waarin we van andere fondsbeheerders verschillen. Dat stellen ze merkbaar op prijs.”
Amélie Guittet-Garreau van Deutsche Asset & Wealth Management hield een al even positief gevoel over aan het event: “Als partner van Beobank in haar openarchitectuurmodel vinden wij het belangrijk om op dit evenement aanwezig te zijn. Het is een ideaal want zeer goed georkestreerd forum om informatie en ideeën uit te wisselen. Daar varen zowel de Beobank-klanten als wij, fondshuizen, wel bij.”
Ook Didier Devreese van ING Investment Management Belgium zag niets dan voordelen in de conferentie: “ING is een bekende naam, dat merk je meteen aan de grote toeloop op onze stand. Verscheidene bezoekers ken ik trouwens al langer. Maar het is fijn om met hen van gedachten te kunnen wisselen in zo’n onbevangen sfeer en omgeving.”

Aansluitend op de conferentie was er een receptie en walking dinner en een Investment Fair waar de 12 fondshuizen, Metlife en Beobank een stand hadden. Bezoekers konden er in een ontspannen sfeer hun vragen stellen - net zoals aan Pascal Paepen trouwens – en op een unieke manier Open Architectuur van nabij ervaren.

Het slotwoord laten we aan de gastspreker. “Ik zie dit graag, dit moet meer gebeuren. Want het is op gelegenheden als deze, dat je als klant wat leert”, zei Pascal Paepen bij een hapje en een drankje.

Volgt u zijn mening? Er staan nog verscheidene edities van onze beleggingsconferenties op het programma. Ontdek ze hier en reserveer alvast uw zitje.

Hoe kunnen we u helpen?