Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Wilt u later een persoonlijk project realiseren ?

Een persoonlijk project realiseren

"Ik ben drie jaar geleden gescheiden," vertelt Thomas. "Sinds een half jaar woon ik samen met een nieuwe partner en onze kinderen uit ons eerste huwelijk. Een zware emotionele periode ligt dus achter me, en ook financieel wou ik rechtkrabbelen. Want scheiden kost geld."

"Ik wou voorzichtig en geleidelijk aan weer wat kapitaal opbouwen, het bescheiden bedrag dat overgebleven is na mijn huwelijksperikelen behouden en enig rendement geven. Specifieke plannen heb ik nog niet. Er zweven wel allemaal grote plannen door mijn hoofd, maar welke daarvan ik later ga realiseren, dat zal de tijd uitwijzen. Maar wat doe je dat als een spaarboekje zo goed als niets opbrengt en je geen fortuin hebt om te beleggen? Mijn Beobank adviseur kon zich inleven in mijn situatie."

"Hij vond het geen goed idee om grote risico's te nemen, maar zag wel mogelijkheden om met een beperkt startbedrag aan de slag te gaan. Hij analyseerde mijn profiel, mijn prioiriteiten en mijn kennis van de financiële markt en stelde toen een combinatie voor van een tak 21-spaarverzekering en een tak 23-beleggingsverzekering," legt Thomas uit.

"De spaarverzekering zorgt voor kapitaalsbescherming, terwijl de beleggingsverzekering zorgt voor rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen. De verdeling tussen deze levensverzekeringen wordt bepaald door mijn beleggersprofiel, persoonlijke keuze, huidige financiële situatie en mijn doelstellingen voor de toekomst."

"Wat ik ook belangrijk vond, gezien mijn nieuwe gezinssituatie: als ik zou overlijden, wordt de reserve van de contracten gestort aan mijn twee kinderen. Want die kon ik als begunstigden aanduiden."

Hoe zien uw toekomstplannen eruit?

Praat erover met uw Beobank adviseur.

Maak nu een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?