Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Wilt u later genieten van een zorgeloos pensioen ?

Een zorgeloos pensioen later

"Ik ben een hardwerkende, alleenstaande dertiger," vertelt Emily. "Ik heb een goeie baan die ik met heel veel plezier doe, maar die ook veel tijd en energie opslorpt. Het levert me een comfortabele levensstijl op. Want ik hou van shoppen en reizen, en ik heb een druk sociaal leven. Die levensstijl wil ik graag aanhouden na mijn actieve loopbaan."

"Ik ben me ervan bewust dat ik zelf actie zal moeten ondernemen om het wettelijk pensioen aan te vullen met eigen middelen. Want wie weet hoe de zaken zullen staan binnen enkele decennia, als ik op pensioen zal gaan?"

"Daarom vroeg ik mijn Beobank adviseur op welke manier ik best een aanvullend pensioen opbouw," zegt Emily. "Hij heeft toen een eenvoudige projectie gemaakt van de middelen waarover ik zou moeten beschikken om mijn levensstijl aan te kunnen houden tijdens mijn pensioen. Hij heeft ook naar mijn beleggersprofiel gepeild."

"Ik stond wel open voor een berekend risico en daarom raadde mijn Beobank adviseur een pensioenspaarfonds aan. Dat is een beleggingsfonds dat belegt in aandelen en obligaties. Ik kan daarbij zelf de beleggingsstrategie kiezen die bij me past."

"In tegenstelling tot een pensioenspaarverzekering is het kapitaal van een pensioenspaarfonds niet beschermd en is er geen gegarandeerd rendement. Maar omdat ik nog vele jaren voor me heb, zal een pensioenspaarfonds op lange termijn toelaten een mooi aanvullend kapitaal op te bouwen voor mijn pensioen."

"En bovendien geniet ik jaarlijks van een belastingbesparing van 30% op de gestorte premies. Dat krikt het rendement nog verder op," glimlacht Laura.

Hoe zien uw toekomstplannen eruit?

Praat erover met uw Beobank adviseur.

Maak nu een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?