Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Inbraakpreventie: kleine moeite, grote impact

Ontdek ook Beobank Home Secure

In België wordt er gemiddeld zes keer per uur ergens ingebroken. Reden te meer om je voorzorgen te nemen en je woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen een inbraak. Met de juiste inbraakbeveiliging en deze preventietips kom je al een heel eind.

Kweek goede gewoontes

Natuurlijk sluit je je voordeur altijd. Maar als er aan de achterkant een raam of achterdeur openstaat, zal die gesloten voordeur inbrekers niet tegenhouden. Ga daarom voor je je huis verlaat altijd nog even na of alles op slot is, dus ook je tuinhuis waar dieven dankbare hulpmiddelen zouden kunnen terugvinden. Een deur met een raam? Laat je sleutel niet in het slot zitten: zo hoeven inbrekers enkel maar je raam te breken om vervolgens de deur eenvoudig te openen door de sleutel om te draaien.

Je huissleutel onder een bloempot of deurmat verstoppen, is eveneens een slechte gewoonte die je beter kunt laten. Doe liever de moeite om een slim deurslot te installeren: daarmee kun je indien nodig je deur openen vanop afstand via je smartphone. Of laat indien het echt niet anders kan een sleutel bijmaken.

Pas geïnvesteerd in een duurdere aankoop? Maak er meteen een foto van en schrijf het serienummer op. Bewaar die vervolgens samen met je factuur – bij voorkeur in je brandkluis. Zorg er nadien voor dat die dure aankoop, net zoals je laptop of juwelen, niet in het zicht ligt van ongewenst bezoek.

Zorg voor extra inbraakbeveiliging

Een degelijke inbraakbeveiliging begint bij je ramen en deuren. Controleer of je deursloten minstens drie sluitpunten en een stevige cilinderbescherming hebben: cilinders mogen in feite niet meer dan 2 mm uitsteken. Of plaats een extra slot op je deuren, een eenvoudige oplossing om je deuren extra te beveiligen zonder al te grote kosten. Voor je ramen zijn gelaagd glas, een stevig verankerd raamkader en raamkrukken die je met een sleutel kunt vergrendelen dan weer aan te raden. Ook rolluiken bieden letterlijk een extra beschermlaag.

Heb je al een alarmsysteem? Zorg er dan voor dat het ook effectief ingeschakeld is. Het systeem op zich is misschien wel een goed afschrikmiddel, maar zal ervaren dieven niet op afstand houden. Heb je nog geen alarmsysteem, dan is het zeker de overweging waard: volgens de federale overheid laat meer dan de helft van de inbrekers een woning met een alarmsysteem links liggen. Welk alarmsysteem je ook kiest, een betrouwbaar alarmsysteem herken je altijd aan de vermelding ‘designed conform EN50131’.

Wil je te weten komen hoe goed je huis beveiligd is tegen inbraken? De Belgische overheid voorziet in elke gemeente een diefstalpreventie-adviseur die bij je thuis gratis een controle komt doen.

Extra ogen, extra controle

Heb je een vakantie in het vooruitzicht? Vraag dan aan je naaste buren om mee een oogje in het zeil te houden en je brievenbus dagelijks leeg te maken - zo is het voor dieven niet overduidelijk dat je er niet bent. Meld het ook altijd aan de politie van je gemeente zodat zij hier rekening mee kunnen houden tijdens je afwezigheid. Bijkomend kun je in je buurt misschien ook beroep doen op een burgerinitiatief als WhatsApp Buurt Preventie.

Heb je een alarmsysteem, dan kun je dit laten aansluiten bij een alarmcentrale. De firma bewaakt dan je woning en kan ter plaatse gaan en de politie op de hoogte brengen indien nodig. Wil je echt helemaal gerust zijn, dan kun je voor een all-in bewakingsformule kiezen met een verbonden alarmsysteem, onderhoud en 24/24 uur telebewaking. Zo’n alarmsysteem doet meer dan alarmeren alleen: het maakt ook foto’s die meteen naar de centrale worden gestuurd zodat de bewakingsagenten en politie meteen ter plaatste kunnen gaan indien nodig. Beobank stelt de all-in bewakingsformule Beobank Home Secure voor als abonnement, zo hoef je zelf geen alarm te kopen maar kun je er gebruik van maken zo lang je abonnement loopt.

Ontdek Beobank Home Secure

Een verbonden alarmsysteem met 24/24uur telebewaking

Meer info

Hoe kunnen we u helpen?