Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Inbraakpreventie: kleine moeite, grote impact

Ontdek ook Beobank Home Secure

In België wordt er gemiddeld zes keer per uur ergens ingebroken. Reden te meer om voorzorgen te nemen en uw woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen een inbraak. Met de juiste inbraakbeveiliging en deze preventietips komt u al een heel eind.

Kweek goede gewoontes

Natuurlijk sluit u uw voordeur altijd. Maar als er aan de achterkant een raam of achterdeur openstaat, zal die gesloten voordeur inbrekers niet tegenhouden. Ga daarom voor u uw huis verlaat altijd nog even na of alles op slot is, dus ook uw tuinhuis waar dieven dankbare hulpmiddelen zouden kunnen terugvinden. Een deur met een raam? Laat de sleutel niet in het slot zitten: zo hoeven inbrekers enkel maar uw raam te breken om vervolgens de deur eenvoudig te openen door de sleutel om te draaien.

De huissleutel onder een bloempot of deurmat verstoppen, is eveneens een slechte gewoonte die u beter kunt laten. Doe liever de moeite om een slim deurslot te installeren: daarmee kunt u indien nodig uw deur openen vanop afstand via uw smartphone. Of laat indien het echt niet anders kan een sleutel bijmaken.

Pas geïnvesteerd in een duurdere aankoop? Maak er meteen een foto van en schrijf het serienummer op. Bewaar die vervolgens samen met uw factuur – bij voorkeur in uw brandkluis. Zorg er nadien voor dat die dure aankoop, net zoals uw laptop of juwelen, niet in het zicht ligt van ongewenst bezoek.

Zorg voor extra inbraakbeveiliging

Een degelijke inbraakbeveiliging begint bij ramen en deuren. Controleer of uw deursloten minstens drie sluitpunten en een stevige cilinderbescherming hebben: cilinders mogen in feite niet meer dan 2 mm uitsteken. Of plaats een extra slot op de deuren, een eenvoudige oplossing om uw deuren extra te beveiligen zonder al te grote kosten. Voor uw ramen zijn gelaagd glas, een stevig verankerd raamkader en raamkrukken die u met een sleutel kunt vergrendelen dan weer aan te raden. Ook rolluiken bieden letterlijk een extra beschermlaag.

Wilt u te weten komen hoe goed uw huis beveiligd is tegen inbraken? De Belgische overheid voorziet in elke gemeente een diefstalpreventie-adviseur die bij u thuis gratis een controle komt doen.

Extra ogen, extra controle

Heeft u een vakantie in het vooruitzicht? Vraag dan aan uw naaste buren om mee een oogje in het zeil te houden en uw brievenbus dagelijks leeg te maken - zo is het voor dieven niet overduidelijk dat u er niet bent. Meld het ook altijd aan de politie van uw gemeente zodat zij hier rekening mee kunnen houden tijdens uw afwezigheid. Bijkomend kunt u in uw buurt misschien ook beroep doen op een burgerinitiatief als WhatsApp Buurt Preventie.

Hebt u een alarmsysteem, dan kunt u dit laten aansluiten bij een alarmcentrale. De firma bewaakt dan uw woning en kan ter plaatse gaan en de politie op de hoogte brengen indien nodig. Wilt u echt helemaal gerust zijn, dan kunt u voor een all-in bewakingsformule kiezen met een verbonden alarmsysteem, onderhoud en 24/24 uur telebewaking. Zo’n alarmsysteem doet meer dan alarmeren alleen: het maakt ook foto’s die meteen naar de centrale worden gestuurd zodat de bewakingsagenten en politie meteen ter plaatste kunnen gaan indien nodig. Beobank stelt de all-in bewakingsformule Beobank Home Secure voor als abonnement, zo hoeft u zelf geen alarm te kopen, maar kunt u er gebruik van maken zo lang uw abonnement loopt.

Ontdek Beobank Home Secure

Een verbonden alarmsysteem met 24/24uur telebewaking

Meer info

Hoe kunnen we u helpen?