Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Nood aan een BOB? Zo regel je dat

Maak goede afspraken met BOB

Kijk je volop uit naar de eindejaarsfeesten of zit op stap gaan nu eenmaal in je bloed, dan is het belangrijk om weer veilig thuis te geraken. Goede afspraken met je vrienden zijn essentieel om telkens weer iemand tot BOB van de avond te kronen. Maar hoe pak je dat aan?

Creëer een beurtrol

De meest logische manier om telkens voor een veilige rit naar huis te zorgen, is een beurtrol binnen je vriendengroep creëren. Gooi een volgorde in je Whatsapp-groep en niemand komt er nog onderuit. Een keer op vijf is het dan jouw beurt, waarna je je vier keer geen zorgen hoeft te maken. Misdraagt iemand zich, dan schrap je hem uit de lijst en rijdt hij niet meer mee tot hij zich weer bewijst.

Belonen werkt

Bedenk een manier om de BOB van de avond te verwennen en belonen voor zijn goed gedrag. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat de rest van de groep zijn non-alcoholische drankjes betaalt. Deel de kost door de drinkers in je groep en het komt veel goedkoper uit dan een taxirit.

Maak goede afspraken

Maak het niet te moeilijk voor de BOB in je groep. Wanneer hij of zij er genoeg van heeft en naar huis wilt, moet de rest van de groep volgen. Wil je liever dansen tot de zon opkomt, dan is de taxirit voor jouw rekening.

Handel verantwoordelijk

Is het jouw beurt? Dan raak je best geen druppel alcohol aan. Onderzoek toont immers aan dat BOB-chauffeurs het effect van dat ene glaasje vaak moeilijk kunnen inschatten. En eens je begonnen bent, is het des te verleidelijker om nog een tweede glas te bestellen.

Gebruik goede service

Beslis af en toe ook om voor bepaalde evenementen helemaal voor geen BOB te kiezen. Ben je met voldoende mensen, dan is een taxibusje bestellen vaak helemaal niet zo duur. Of nog beter: huur een appartement of hotelkamer in de buurt zodat iedereen naar huis kan gaan wanneer hij of zij wilt.

Kijk regelmatig naar de cijfers

Onderzoek toont aan dat tijdens oudejaarsdag en Nieuwjaar bij een ongeval op vier een bestuurder betrokken is die onder invloed van alcohol reed. Kies zeker tijdens zo’n momenten voor een betrouwbare BOB of boek een slaapplaats in de buurt van je feestje.

Kies voor een autoverzekering met BOB-garantie

Sommige autoverzekeringen bieden een BOB-garantie aan. Dat betekent dat wanneer jij te veel gedronken hebt en een BOB aanstelt, hij ook verzekerd is voor incidenten met jouw wagen. Meer weten? Lees er hier alles over.

Hoe kunnen we u helpen?