Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Wilt u later uw kleinkinderen een duwtje in de rug geven ?

Uw kleinkinderen een financieel duwtje geven

"Mijn vrouw en ik zijn tweeverdienende vijftigers," vertelt Luc. "We hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. Over ons gezinsinkomen hebben we absoluut geen klagen, en we doen ook al jaren aan pensioensparen."

"Valerie en ik zetten elke maand een mooi deel van ons inkomen opzij. We zouden daarmee graag iets opbouwen voor onze kleinkinderen, om hen later te helpen als ze voor grote stappen in hun leven staan. Maar sparen levert niets op en van beleggen hebben we geen kaas gegeten. Ik had het erover met onze Beobank adviseur, en dat viel niet in dovemansoren."

"Hij nodigde mijn vrouw en mij uit voor een gesprek. Aangezien we geen beleggingservaring hadden maar toch een hoger rendement nastreefden, raadde hij ons aan om in eerste instantie slechts een deel van onze spaarcenten te beleggen om vertrouwd te raken met de beleggingswereld.Hij stelde daarbij voor om eerst ons beleggersprofiel op te maken om onder andere na te gaan hoeveel risico we wilden nemen," zegt Luc.

"Op basis daarvan stelde hij een mooi gespreide portefeuille van fondsen voor. Hij legde ons daarbij zorgvuldig uit waarin elk fonds belegde, in welke sector, in welke regio, enzovoort, en wat de risico's en kosten van deze producten waren"

"Om de drie maanden hebben we een gesprek met onze adviseur voor de opvolging van onze portefeuille. Zo blijven we op de hoogte van de evolutie. En indien nodig stelt onze adviseur een kleine aanpassing voor. We hebben al veel bijgeleerd intussen en zijn blij dat  de financiële toekomst van onze kleinkinderen in handen is van een specialist."

Hoe zien uw toekomstplannen eruit?

Praat erover met uw Beobank adviseur.

Maak nu een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?