Beleggen en Sparen

Beleggerslexicon

Als u wilt starten met beleggen, leert u best eerst alle basisbegrippen. Wij leggen u elk concept uit in minder dan één minuut.

Arbitrage

Arbitrage is een strategie waarbij de handelaar winst haalt uit kleine prijsverschillen tussen gelijke of verschillende activa. Zo kan een aandeel op de beurs van New York net iets duurder noteren dan exact hetzelfde aandeel op de beurs van Amsterdam. De handelaar koopt in Amlsterdam, en verkoopt het in New York weer terug.  Of hij kan investeren in een obligatie en die transactie financieren met een lening in dezelfde munt en met exact dezelfde looptijd, maar met een lagere rente. Of nog: hij kan een aandeel kopen waarond veel overnamespeculatie bestaat, en de vermeende kandidaat-overnemer verkopen. Mogelijkheden te over - maar je moet snel en alert zijn!

Klaar om te beleggen? Maak een afspraak!

De beleggingsfondsen van Beobank

Description

Kiezen uit een 300-tal fondsen is niet eenvoudig. Met onze Premium Funds Selection helpen wij u om beleggingsfondsen te kiezen die aansluiten bij uw beleggersprofiel. Wij selecteren een 60-tal die, volgens objectieve kwantitatieve en kwalitatieve criteria, het meestbelovend lijken.

Lees meer over arbitrage