Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

5 tips om te besparen op de aankoop van uw nieuwe wagen

beobank

De "Salonvoorwaarden" waar de dealers in januari en februari mee uitpakken, zijn voor velen het signaal om een nieuwe auto tegen de beste prijs te kopen. Maar is dit ook wel de beste periode voor de aankoop van uw nieuwe bolide?

Een enquête, die door Gocar.be uitgevoerd werd in 2013 toont precies het tegenovergestelde resultaat

Gocar vergeleek de verkoopprijzen van de meest verkochte modellen gedurende de laatste drie maanden, en de merken waarmee het bedrijf vaak samenwerkt.

Wij geven u alvast enkele tips om flink te besparen op uw nieuwe auto

 1. Mik op auto's die in voorraad zijn bij de dealers.

  Volgens het consumentenprogramma On n'est pas des Pigeons van de RTBF willen de meeste dealers absoluut van hun voorraden afgeraken vóór het einde van het jaar, zodat ze weer ruimte hebben voor de nieuwe modellen. Ze zijn dus vaak bereid om grote kortingen te geven. En er is nog een voordeel: u hoeft niet lang te wachten.

 2. Speel de concurrenten tegen elkaar uit.

  Wij bedoelen niet alleen de concurrentie tussen de merken, maar ook tussen dealers van een bepaald merk. Volgens de website guidepratique.fr kennen veel constructeurs aan het einde van het jaar premies toe aan dealers die hun verkoopdoelstellingen halen. Als een dealer daar net niet in slaagt, is hij sneller bereid om zijn winstmarge te verkleinen. Een kwestie van uitkijken en vergelijken dus.

 3. Kies het juiste model.

  Er woedt een echte prijzenoorlog in de autosector en de merken hanteren het hele jaar kortingen als commercieel wapen. U betaalt nooit de catalogusprijs en de kortingen schommelen tussen 5 en 20%, afhankelijk van het model. Hoe recenter en exclusiever het model is, hoe lager de korting. En aangezien de commerciële marge op luxeauto's groter is, vallen daar ook grotere kortingen te rapen.

 4. Mik op de opties.

  De dealers verdienen vaak meer aan de opties en ze kunnen daarop dus ook een grotere korting verlenen. Of u zelfs een optie cadeau doen.

 5. Kies voor een Beobank autolening

  Bij Beobank helpen wij u graag op weg. Nadat u de keuze gemaakt hebt, maken wij graag een afspraak in een Beobank kantoor in uw buurt. Heeft u een drukke agenda? Vraag uw Beobank auto financiëring online aan en wij contacteren u binnen de 2 werkdagen.

  Simuleer de afbetaling voor uw Beobank Autolening vanaf 2,65% JKP

  Naast de aankoop van uw droomwagen zijn er nog de hoge onkosten waaronder de benzine, of diesel. Hiervoor raden wij u de Beobank Q8 World MasterCard aan, waarmee u tot 4% korting krijgt bij Q8 tijdens de eerste drie maanden. Nadien kan je nog steeds genieten van van 2% korting bij uw tankbeurten, en 0,5% korting bij al uw andere aankopen.

Conclusie

Er gaat nog altijd niets boven het Autosalon om modellen te vergelijken of het nieuwste model van het jaar te kopen. Maar als u weet wat u wilt en niet noodzakelijk in het meest recente model hoeft rond te rijden, dan kan het interessant zijn om uw auto tegen het einde van het jaar te kopen.

*Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord.

**Kredietopening van onbepaalde duur, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en mits wederzijds akkoord.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Hoe kunnen we u helpen?