Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Ga je naar het Autosalon? Zo ben je goed voorbereid!

Uw bezoek aan het autosalon voorbereiden

De Brussels Motor Show, dé beurs in ons land voor al wie belangstelling heeft voor auto’s, motoren en mobiliteit, vindt van 10 tot 19 januari 2020 plaats op de Heizel

Tradities zijn er om in ere te houden … Dat geldt zeker voor de Brussels Motor Show, meestal gewoon Autosalon genoemd. Deze auto-, motor- en mobiliteitsbeurs wordt al voor de 98e keer georganiseerd, van 10 tot 19 januari 2020 in Brussels Expo. De organisatoren verwachten opnieuw ongeveer 500.000 bezoekers die de nieuwe auto’s en motoren komen bewonderen en soms ook kopen.  Er gaat bovendien steeds meer aandacht naar mobiliteit in het algemeen. Ben je van plan om ernaartoe te gaan? Hoe bereid je je bezoek dan zo goed mogelijk voor?

Neem je tijd en kies het beste moment


2020 is opnieuw een “grote” editie: alle traditionele autoconstructeurs en motorenmerken zullen aanwezig zijn in Brussels Expo. Dat betekent dat zij de 100.000 m² van alle tentoonstellingshallen volledig zullen inpalmen. Wil je alles zien? Dan heb je heel veel tijd nodig. Na je werk nog snel even de beurs “binnenwippen” is misschien niet zo’n goed idee als je veel stands wilt bezoeken. Neem dus een dagje vrijaf (als dat kan) en ga bij voorkeur op dinsdag 14, woensdag 15 of donderdag 16 januari, want dan zijn de voordelige Midweek-tickets geldig. Om niet te moeten aanschuiven ga je ook beter zo vroeg mogelijk.

Draag comfortabele kleren en schoenen

Bekijk een bezoek aan het Salon als een expeditie. Je vertrekt weliswaar niet op boswandeling of bergtocht, maar met 160 exposanten in 10 beurshallen ga je waarschijnlijk wel een flink aantal kilometers afleggen tussen de stands. Om echt te genieten van je bezoek zijn aangepaste, comfortabele kleding en goedzittende, gemakkelijke schoenen (sneakers of lichte wandelschoenen) geen overbodige luxe. Je voeten zullen je er aan het einde van de dag dankbaar voor zijn.
 

Stel een programma samen en stippel je weg uit


Zomaar lukraak het Autosalon binnenstappen doe je beter niet. Wat wil je zeker zien? Heb je meer belangstelling voor auto’s dan voor motoren? Wil je tussendoor ook even kennismaken met nieuwe mobiliteitsoplossingen op de expo #WeAreMobility? Ben je op zoek naar een kleine Franse stadsauto of een Duitse break? Of laat je je graag overdonderen door de supercars en andere bolides  op de Brussels Motor Show? Bekijk in elk geval zorgvuldig de plattegrond van het beursterrein en stippel je route uit om tijd te winnen en te vermijden dat je te veel heen en weer loopt tussen de hallen.

Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer


Het klinkt een beetje tegenstrijdig: naar het Autosalon ga je beter met … het openbaar vervoer! Toch is dat de beste manier om Brussels Expo te bereiken. Je hebt het waarschijnlijk ook al meegemaakt: vele honderden auto’s verlaten bijna tegelijk de parkings en komen vast te zitten op de Grote Ring. Waarom zou je aanschuiven? Kom rustig met de metro: het eindstation van lijn 6 van de MIVB bevindt zich vrijwel vlak tegenover Brussels Expo!

Samengevat

  • Kies het beste moment om ernaartoe te gaan

  • Draag comfortabele kleren en schoenen

  • Bereid je bezoek voor: bestudeer de plattegrond en stel een programma op

  • Maak het je gemakkelijk en kom met het openbaar vervoer

     

Hoe kunnen we u helpen?