Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Wie kan een lening op afbetaling aanvragen?

Wat moet u doen om een lening aan te vragen?

De 10 veelgestelde vragen over krediet.

Ontdek de antwoorden

Kan iedereen een lening aanvragen? Welke rechten en plichten heeft u als kredietnemer? Welk bedrag kan u lenen? Maakt het een verschil als u getrouwd bent?

Heeft u plannen en wilt u daarvoor geld lenen? Het eerste waar u dan aan denkt, is waarschijnlijk hoeveel geld u nodig heeft en het bedrag dat de bank u zal willen lenen. Maar mag iedereen zomaar een lening aanvragen? Het antwoord op die vraag heeft u niet helemaal zelf in de hand …

Kan ik een krediet aanvragen en geld lenen?

In principe mag elke meerderjarige die in België is gedomicilieerd een lening op afbetaling aanvragen. Toch zal de bank u niet zomaar geld lenen als u minstens 18 bent. Want u moet uw lening ook kunnen terugbetalen en dat lukt alleen als uw financiële situatie voldoende stabiel is. Hoe u dat aantoont? Meestal door te bewijzen dat u een vast inkomen hebt, zodat de bank de garantie heeft dat u ook in de toekomst uw lening maandelijks zal kunnen terugbetalen. Een bank als Beobank zal u nooit een krediet verlenen als uit uw solvabiliteitsanalyse blijkt dat u het moeilijk zal hebben om uw lening terug te betalen. 

Hoeveel kan ik lenen?

“Allerlei factoren bepalen hoe groot het bedrag is dat de bank u zal willen lenen”, zegt Inge Monteyne, Product Manager Kredieten bij Beobank. “Veel hangt af van uw persoonlijke situatie op het moment van uw kredietaanvraag, maar ook het type krediet, het doel van het krediet en de duur ervan spelen een rol.”

Met de persoonlijke lening Comfortlening Plus van Beobank leent u bijvoorbeeld tot 8.000 euro tegen een aantrekkelijk tarief, terwijl u bij een standaard lening op afbetaling tot 75.000 euro kan lenen. Bespreek in elk geval met uw bankadviseur welk krediettype voor u ideaal is en welk kredietbedrag mogelijk is in verhouding tot uw terugbetalingscapaciteit.

Als ik getrouwd ben of wettelijk samenwoon, moet mijn partner dan ook ondertekenen?

Ook als u alleen geld wil lenen, zijn er soms andere personen bij betrokken. Dat is onder andere het geval als u getrouwd bent of wettelijk samenwoont. Moet uw partner dan ook de kredietaanvraag ondertekenen? Als u getrouwd bent, zal de bank bijna altijd vragen dat beide echtgenoten hun handtekening plaatsen, ook als u getrouwd bent met scheiding van goederen. Wettelijk samenwonenden kunnen elk apart een lening op afbetaling afsluiten, op voorwaarde dat hun samenlevingscontract niet werd bekrachtigd door een notaris. In dat geval is één enkele handtekening voldoende, maar banken mogen hiervan afwijken.

Meer weten over kredieten en de financiering van uw projecten?

 

Ontdek al onze kredietoplossingen

Meer weten

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.

Hoe kunnen we u helpen?