Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Een nieuwe auto in 2020? Grijp die kans!

Ook elektrische wagens aan promoprijs

Na de lockdown is dit het ideale moment om een nieuwe auto te kopen. De dealers willen de verloren tijd goedmaken en de prijzen duiken naar beneden. Even rondkijken kost niets …

Ook de autosector is zwaar getroffen door het coronavirus. De productie viel stil, showrooms gingen op slot, klanten mochten niet buitenkomen. Zoiets laat sporen na. Zowel bij de nieuwe als de tweedehandswagens daalde de verkoop met meer dan een derde in vergelijking met 2019. Ook bij de kopers valt er weinig optimisme te bespeuren: 30% bergt zijn aankoopplannen liever een tijdje op. Maar na maanden stilstand is de koopjesperiode bij de dealers aangebroken! Zij willen hun klanten wakkerschudden en hun verkopers motiveren. Hou je rekenmachientje klaar!

Onverkochte voorraden, een zware last

Voor de autosector leek het wel een doemscenario. Begin januari gaf het Autosalon het startschot voor de verkoop. De voorraden bij de dealers puilden uit in afwachting van de beste verkoopperiode van het jaar … die er nooit is gekomen! Al die glanzende wagens staan al wekenlang stof te vergaren … maar ze zijn wel betaald aan de constructeurs. Voor de dealers betekent dit een zware last. Daarom zijn ze nu bereid om hun voorraden van de hand te doen tegen uitzonderlijke kortingen.

Wat kiezen? Een nieuwe auto uit voorraad                                                                                               

De dealers proberen uit alle macht de klanten te verleiden. En ze geven natuurlijk de grootste kortingen op wagens die ze in voorraad hebben. Duizenden euro’s besparen en een korting van wel 30% op zak steken: het zijn geen uitzonderingen. Ook de overnamevoorwaarden zijn tegenwoordig interessant. Slaat je hart sneller voor een nieuwe auto? Beding dan aanzienlijke kortingen op de opties. Toch moet je ook nu goed uitkijken, want sommige merken blijven ondanks alles krenterig, zeker op hun topklassemodellen.

Ook bij de tweedehandsauto’s is het feest

Ook bij de tweedehandsauto’s vallen er koopjes te doen. Deze handelaars proberen eveneens kopers aan te trekken met verleidelijke aanbiedingen. Meer dan ooit geldt de regel dat je bij de aankoop van je auto nooit mag aarzelen om te onderhandelen. Zelfs een segment dat tot nu toe “gespaard” bleef van kortingen en promo’s allerhande - hybrides en elektrische auto’s, die steeds populairder worden - moet eraan geloven. Ook hier wordt er de rest van het jaar strijd geleverd voor klanten … Ogen open houden is de boodschap!

Klaar? Start!

Bij Tesla was het altijd al de gewoonte, maar nu heeft de lockdown ook bij veel andere merken de online verkoop gestimuleerd. Toch gaat er niets boven een bezoek aan een showroom om je toekomstige auto “in de ogen te kijken”. De dealers doen er in elk geval alles aan om je in de beste omstandigheden te ontvangen. En dan is het aan jou!

Hoe kunnen we u helpen?