Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Hoe beschermt u uw woning tegen diefstal en inbraak?

Met onze tips vermindert u de kans op een inbraak in uw woning

Een beetje gezond verstand, een efficiënt systeem voor telebewaking, regelmatige controles en een goede woningverzekering … zo beveiligt u uw appartement of woning.

Komen er de laatste tijd in uw wijk weer meer diefstallen voor? Wilt u in alle gemoedsrust slapen en uw woning verlaten zonder u zorgen te maken? De laatste jaren daalt het aantal inbraken in ons land en de lockdown versterkt die trend alleen maar. Toch komen er in België gemiddeld nog altijd 130 inbraken voor … per dag! Hoe beschermt u zich?

Een dagelijkse reflex

De beste tips om uw woning te beveiligen, zijn ook de eenvoudigste: blijf waakzaam en pas enkele voorzorgsmaatregelen elke dag toe, als een soort reflex. Controleer bijvoorbeeld of alle deuren en vensters goed gesloten zijn vóór u uw woning verlaat. Probeer te denken als een inbreker en spoor de zwakke plekken op. De beste gepantserde deur ter wereld kan u niet redden als even verderop een venster niet goed sluit. De bewustmakingscampagne “1dagniet.be” is duidelijk: u dient uw hele woning te beveiliging, niet alleen de voordeur en het gelijkvloers. Inbrekers gebruiken alles wat ze vinden om via de eerste verdieping binnen te geraken: een dakgoot, ladder, stelling, tuinmeubels, …

Telebewaking helpt beter dan een waakhond

Om 24 uur per dag beschermd te zijn, ook als u niet thuis bent, kunt u een alarmsysteem of telebewakingsysteem laten installeren. Zeker als uw wijk of appartementsgebouw onlangs ongenode en ongewenste gasten over de vloer heeft gekregen. De inbraakdetectoren in uw woning waarschuwen rechtstreeks de centrale, die dan contact met u opneemt om na te gaan wat er aan de hand is. Als u voor langere tijd afwezig bent, kunt u zelfs een bewakingsdienst inschakelen voor nog meer veiligheid en toezicht.

Bescherm uw woning ook tegen brand en schade

Beveilig uw woning niet alleen tegen inbraak en diefstal, maar ook tegen brand en andere schade. Afhankelijk van het Gewest is de installatie van rookmelders soms alleen verplicht in huurwoningen. Maar bedenk wel dat ze levens kunnen redden als er bij u thuis brand ontstaat. Voor uw materiële schade kan een goede woningverzekering op maat, die is afgestemd op uw situatie en behoeften, een enorm verschil maken bij een schadegeval of inbraak.

Beobank Home Secure is een service beheerd door Euro Protection Surveillance N.V. – Naamloze Vennootschap met een kapitaal van 5.000.000 euro – RPR Brussel - BTW BE 0679.698.103 – Internationalelaan 55D, 1070 BRUSSEL – IBAN: BEOBANK - BE23 1096 6746 2291 - BIC: CTBKBEBX. Vergunning als onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen uitgereikt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken overeenkomstig de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid. Diensten aangeboden aan particulieren onder voorbehoud van de voorwaarden en beperkingen in de algemene voorwaarden. Verbintenis voor minstens 12 maanden.

Hoe kunnen we u helpen?