Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

investeer in uw toekomst

In welk toekomstplan gaat u investeren?

  • Wij helpen uw toekomstplannen waarmaken.

Mijn (klein)kinderen financieel helpen

U wilt de toekomst van uw (klein)kinderen financieel veiligstellen: hun studies bekostigen, hen helpen een woning te kopen of gewoon hen een extra duwtje geven.

 

Hoe m'n kinderen financieel helpen?

Mijn levensstandaard behouden na m'n pensioen

Ook na uw pensioen wilt u zo lang mogelijk van 't leven genieten. Een goede gezondheid en een gelukkig sociaal of familiaal leven spelen daarbij een belangrijke rol maar uiteraard ook een goed gevulde spaarpot.

Hoe m'n pensioen goed voorbereiden?

M'n kapitaal geleidelijk laten groeien

U wilt zonder financiële zorgen door het leven gaan en uw kapitaal laten groeien in alle gemoedsrust. U bent daarom op zoek naar een adviseur die u kan helpen bij het opbouwen en opvolgen van een portefeuille.

Hoe m'n kapitaal laten groeien?

Waarom is Beobank niet beursgenoteerd?

Bij Beobank werken we niet voor aandeelhouders, maar voor ú. Daarom zijn we niet beursgenoteerd. Zo blijven we beschermd tegen de druk en de schokken die de financiële markten teweegbrengen, en kunnen we ons volledig toespitsen op onze bankactiviteiten. We vinden het belangrijk om dicht bij onze klanten te staan en een persoonlijke relatie met hen op te bouwen die gebaseerd is op een hartelijke, constructieve en open manier van communiceren. We helpen particulieren, zelfstandigen en kmo’s hun financiële toekomstplannen realiseren. Kom gerust langs bij een van onze 236 verkooppunten – u bent altijd van harte welkom.

ontdek onze beleggingslexicon

Beleggen is u goed informeren

U bent waarschijnlijk volop aan het sparen om uw toekomst veilig te stellen. Maar hebt u er al eens over nagedacht om een deel van uw spaargeld te beleggen? Om een realistisch beeld te krijgen van de potentiële opbrengsten en risico's van uw beleggingen, moet u eerst en vooral goed geïnformeerd zijn. Daarom leggen we de basisprincipes van beleggen graag voor u uit in een handig lexicon en korte video’s.

Ontdek ons beleggingslexicon
Meer dan alleen de beurs

Beleggen gebeurt niet enkel op Wall Street

U hoeft heus geen professionele trader te worden om uw kapitaal te laten groeien op de beurs. Er bestaan heel wat verschillende beleggingsproducten, elk met zeer verschillende kenmerken en risiconiveaus. Onze financiële experts helpen u graag de verschillende beleggingsproducten vergelijken.

Ontdek onze beleggingsproducten

Wat u moet weten voor u begint met beleggen

Vragen & antwoorden

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Eens u uw financiële reserve (ten bedrage van min. 3 maanden salaris) om onverwachte uitgaven te dekken hebt opgebouwd, hoeft u niet over veel geld te beschikken om te kunnen beleggen. Een periodiek beleggingsplan opstellen is ideaal om op lange termijn een potentieel kapitaal samen te stellen. Een minimumbedrag van € 50 per maand is voldoende. Ontdek de voordelen van een periodiek beleggingsplan.

Welke duurtijd kies ik om te beleggen?

De beleggingshorizon die u kiest is de tijdspanne waarin u uw kapitaal wenst te beleggen en waarin u niet overweegt om het af te halen voor andere soorten beleggingen of uitgaven. De beleggingshorizon hangt hoofdzakelijk af van uzelf: uw noden, uw doelstellingen en uw risicoprofiel. Het soort product waarin men belegt, is ook van belang. Het voorbereiden van een pensioen impliceert bijvoorbeeld een eerder lange beleggingshorizon. Wanneer men een gedeelte van zijn kapitaal plaatst in beleggingsproducten, zijn wij van mening dat men minimaal een beleggingshorizon van 5 jaar moet hebben. Dit betekent dat, behalve bij onvoorziene omstandigheden, u dit bedrag gedurende deze periode niet nodig zou hebben.

Wat betekent diversificatie van een portefeuille?

Diversificatie kan worden gedefinieerd als ‘niet alle eieren in dezelfde mand leggen’. Voor een portefeuille heeft diversificatie tot doel het risico te beperken door het geld van de belegger te verdelen over verschillende soorten financiële instrumenten (bvb. obligaties, aandelen, liquiditeiten), verschillende regio's (bvb. Europa, Verenigde Staten, Azië), munten (bvb. EUR, USD) en sectoren (bvb. bank, pharma, technologie, ...).

Welke soorten beleggingen zijn er?

Er zijn verschillende manieren en producten om te beleggen. Bij Beobank geven wij beleggingsadvies over beleggingsfondsen, dakfondsen, gestructureerde producten en levensverzekeringen (tak 21, 23). Ontdek ons productaanbod. Aarzel niet om met één van onze beleggingsadviseurs een afspraak te maken voor meer informatie of om samen te bespreken welke producten voor u geschikt zijn.

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico's met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.