Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

investeer in uw toekomst

In welk toekomstplan gaat u investeren?

  • Wij helpen uw toekomstplannen waarmaken.

Mijn (klein)kinderen financieel helpen

U wilt de toekomst van uw (klein)kinderen financieel veiligstellen: hun studies bekostigen, hen helpen een woning te kopen of gewoon hen een extra duwtje geven.

 

Hoe m'n kinderen financieel helpen?

Mijn levensstandaard behouden na m'n pensioen

Ook na uw pensioen wilt u zo lang mogelijk van 't leven genieten. Een goede gezondheid en een gelukkig sociaal of familiaal leven spelen daarbij een belangrijke rol maar uiteraard ook een goed gevulde spaarpot.

Hoe m'n pensioen goed voorbereiden?

M'n kapitaal geleidelijk laten groeien

U wilt zonder financiële zorgen door het leven gaan en uw kapitaal laten groeien in alle gemoedsrust. U bent daarom op zoek naar een adviseur die u kan helpen bij het opbouwen en opvolgen van een portefeuille.

Hoe m'n kapitaal laten groeien?

Waarom is Beobank niet beursgenoteerd?

Bij Beobank werken we niet voor aandeelhouders, maar voor ú. Daarom zijn we niet beursgenoteerd. Zo blijven we beschermd tegen de druk en de schokken die de financiële markten teweegbrengen, en kunnen we ons volledig toespitsen op onze bankactiviteiten. We vinden het belangrijk om dicht bij onze klanten te staan en een persoonlijke relatie met hen op te bouwen die gebaseerd is op een hartelijke, constructieve en open manier van communiceren. We helpen particulieren, zelfstandigen en kmo’s hun financiële toekomstplannen realiseren. Kom gerust langs bij een van onze 236 verkooppunten – u bent altijd van harte welkom.

ontdek onze beleggingslexicon

Beleggen is u goed informeren

U bent waarschijnlijk volop aan het sparen om uw toekomst veilig te stellen. Maar hebt u er al eens over nagedacht om een deel van uw spaargeld te beleggen? Om een realistisch beeld te krijgen van de potentiële opbrengsten en risico's van uw beleggingen, moet u eerst en vooral goed geïnformeerd zijn. Daarom leggen we de basisprincipes van beleggen graag voor u uit in een handig lexicon en korte video’s.

Ontdek ons beleggingslexicon
Meer dan alleen de beurs

Beleggen gebeurt niet enkel op Wall Street

U hoeft heus geen professionele trader te worden om uw kapitaal te laten groeien op de beurs. Er bestaan heel wat verschillende beleggingsproducten, elk met zeer verschillende kenmerken en risiconiveaus. Onze financiële experts helpen u graag de verschillende beleggingsproducten vergelijken.

Ontdek onze beleggingsproducten

Wat u moet weten voor u begint met beleggen

Vragen & antwoorden

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Eens u uw spaarreserve die nuttig is om het hoofd te kunnen bieden aan onverwachte uitgaven heeft samengesteld, hoeft u niet te beschikken over veel geld om te kunnen beleggen. Een periodiek beleggingsplan opstellen is ideaal om op lange termijn een kapitaal samen te stellen. Een minimumbedrag van € 50 per maand is voldoende. Dit plan heeft overigens heel wat troeven. Ontdek de voordelen van een periodiek beleggingsplan in deze gids met tips

Voor welke duurtijd moet men zich engageren?

De investeringshorizon die u kiest is de tijdspanne waarin u uw kapitaal wenst te investeren en waarin u niet overweegt om het af te halen voor andere soorten beleggingen of uitgaven. De investeringshorizon hangt hoofdzakelijk af van uzelf: uw noden, uw doelstellingen en uw risicoprofiel. Het soort product waarin men investeert, is ook van belang. Het voorbereiden van een pensioen impliceert bijvoorbeeld een eerder lange investeringshorizon. Wanneer men een gedeelte van zijn kapitaal plaatst in investeringsproducten, zijn wij van mening dat men minimaal een investeringshorizon van 5 jaar moet hebben. Dit betekent dat, behalve bij onvoorziene omstandigheden, u dit bedrag gedurende deze periode niet nodig zou hebben. Daarom is het belangrijk een globale investeringsstrategie op te stellen en zijn portefeuille regelmatig te herzien.

Wat betekent diversificatie van een portefeuille?

Diversificatie kan worden gedefinieerd als ‘niet alle eieren in dezelfde mand leggen’. Voor een portefeuille heeft diversificatie tot doel het risico te beperken door het geld van de investeerder te verdelen over verschillende investeringen (obligaties, aandelen, monetaire producten of producten met bescherming van kapitaal (bijvoorbeeld) en markten (bijvoorbeeld Europa, Verenigde Staten of Azië).

Welke zijn de verschillende soorten beleggingen?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen en zoveel verschillende producten.  Bij Beobank geven wij advies over beleggingsfondsen en ook over levensverzekeringen. U kunt ook inschrijven op individuele aandelen en obligaties, maar zonder advies van ons.

  1. Beleggingsfonds: een beleggingsfonds is een soort collectieve belegging. Concreet verzamelt een beheersmaatschappij van fondsen het geld van talrijke beleggers en kan ze, dankzij een groter basiskapitaal, haar portefeuille beter spreiden en zo toegang krijgen tot soorten beleggingen die niet toegankelijk zijn voor particulieren (in secondaire, tertiaire markten enz.). Er bestaan tal van beleggingsfondsen en elk fonds volgt een eigen thematiek (of beleggingsstrategie). Het voordeel: meer diversificatie voor een kleiner bedrag, het beheer is in handen van experts en u moet uw portefeuille niet regelmatig consulteren.
  2. Levensverzekering: u kunt beleggen in een levensverzekeringscontract van tak 23, met alle clausules waarvan de levensverzekering geniet (begunstigden bij leven of bij overlijden) evenals van de fiscale voordelen. De verzekeringsmaatschappij zal dan voor u de in het contract gestorte bedragen beleggen in beleggingsfondsen van uw keuze.
  3. Individuele aandelen: u zoekt beursgenoteerde ondernemingen die u veelbelovend lijken en u koopt aandelen via ons platform.
  4. Obligaties: een obligatie kan worden uitgegeven door een Staat (staatsbon) of een onderneming. Het betekent zoveel als een belofte tot terugbetaling met een vaste looptijd. Zo zou u met een obligatie op 10 jaar uw geïnvesteerd kapitaal 10 jaar later moeten recupereren, plus een zeker rendement (de rentevoet). De waarde van een obligatie is, net zoals bij een aandeel, onderhevig aan marktschommelingen, maar in mindere mate.

Aarzel niet om met één van onze beleggingsadviseurs een afspraak te maken.

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico's met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.