Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Betalen in het buitenland? Zo loop je geen risico’s

Reis je buiten Europa, breng dan Beobank op de hoogte

Eten in een leuk restaurantje, een museum bezoeken of een auto huren: op vakantie is het belangrijk om gemakkelijk en vooral veilig te kunnen betalen. Rondlopen met een grote berg cash is niet zo’n geruststellend idee. Je bekijkt beter voor je vertrekt de mogelijkheden om met je debet- of kredietkaart te betalen.

Cash

Betalen met de vertrouwde euro is natuurlijk het gemakkelijkst. Je kent onmiddellijk de prijs van wat je betaalt  en je hoeft geen wisselkoers te berekenen of kosten toe te voegen. Negentien EU-landen gebruiken de euro, naast kleine staten (Monaco, San Marino, Vaticaanstad, Andorra, Kosovo en Montenegro) en enkele overzeese gebieden van EU-landen. Op deze interactieve kaart van Europa zie je welke landen de euro gebruiken en welke niet.

Geld afhalen

Met je bankkaart van Beobank kun je in het buitenland geld afhalen aan geldautomaten waarop het Maestro-logo afgebeeld staat. Beobank rekent je geen kosten aan voor geldafhalingen binnen de eurozone. Dat is niet het geval als je de eurozone verlaat. Een geldafhaling kost dan telkens 2,50 euro, bovenop 2 procent van het bedrag in kwestie (met een maximum van 9,99 euro). Wil je het equivalent van 100 euro afhalen aan een automaat in Londen, dan zijn er 4,50 euro kosten. De limieten voor geldafhalingen in België en in het buitenland zijn identiek: in het algemeen 600 euro per bankkaart. 

Geld afhalen kan trouwens niet alleen met je bankkaart, maar ook met je kredietkaart. Zowel met je Beobank Visa als Mastercard betaal je 2,50 procent van het opgevraagde bedrag, met een minimum van 5 en een maximum van 15 euro. Dateert het contract voor je kredietkaart al van vóór 01/09/2011, dan wordt er 4,96 euro aangerekend als kost. Hou ook rekening met de limieten: je mag tot 1.000 euro per dag afhalen in binnen- en buitenland (600 euro voor Visa en Mastercard Student).

Let ten slotte ook op wanneer je geld afhaalt aan een automaat die niet tot een bankkantoor behoort, daar betaal je mogelijk nog extra kosten voor het gebruik van de automaat.

Betalen met je bankkaart

In bijna alle winkels in Europa kun je eenvoudig betalen met je debetkaart van Beobank. Er zijn dus geen speciale voorbereidingen nodig voor je op vakantie vertrekt, al moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat er genoeg geld op je betaalrekening staat. Maar dat is in België niet anders. De standaardlimiet voor aankopen in winkels is 2.500 euro over een periode van zeven glijdende dagen (bijvoorbeeld van maandag tot maandag, dinsdag tot dinsdag, ...). Betaal je bij een handelaar buiten de eurozone, dan kost dat 0,60 euro plus 2 procent van het bedrag van de transactie (maximaal 9,99 euro per transactie).

Kredietkaart

Je Beobank-kredietkaart werkt in bijna de hele wereld, behalve in vijf landen (Iran, Soedan, Zuid-Soedan, Syrië en Noord-Korea). In meer dan 22 miljoen handelszaken kun je aankopen doen. Ze is ook onmisbaar wanneer je bijvoorbeeld op hotel gaat of een auto huurt om de waarborg op je kredietkaart af te houden. Check voor je vertrekt ook nog even de vervaldatum van de kredietkaart om onaangename verrassingen ter plaatse te voorkomen.

Transacties in buitenlandse valuta worden zowel in euro als in de buitenlandse valuta aangegeven. De omrekening in euro gebeurt op basis van de wisselkoers gehanteerd door Visa International of Mastercard International. Sinds 01/9/2015 geldt voor zowel Mastercard als Visa voor niet-euro transacties een totale kost van 2,10 procent van het transactiebedrag.

Met je kredietkaart buiten Europa? Breng Beobank op de hoogte

Tot slot nog een belangrijke tip wanneer je buiten Europa reist. Uit veiligheidsoverwegingen is het aangeraden om Beobank op de hoogte te brengen. Bel ten laatste één week voor vertrek naar Beobank Service Center op 02 626 50 50. Reis je door meerdere landen? Geef dan alle data en bestemmingen door.

Veilig online betalen

Met Beobank Online kan je overal ter wereld veilig banktransacties uitvoeren. Maar blijf waakzaam als je transacties doet via internet in het buitenland. Het 3D Secure-systeem (ook bekend als Verified by Visa en Mastercard SecureCode) bouwt een extra veiligheidscontrole in bij online aankopen. Bij websites die aangesloten zijn bij 3D Secure krijg je als Beobank-klant voor elke aankoop een sms met een wachtwoord om je aankoop te bevestigen.

Hou er ook rekening mee dat niet alle wifi-netwerken hetzelfde veiligheidsniveau bieden. Wanneer je bijvoorbeeld met je smartphone tickets wilt aankopen voor een museumbezoek, dan kies je beter voor een 3G- of 4G-verbinding.

Nog geen Beobank kredietkaart?

Ontdek ons brede gamma kaarten

Meer info

Hoe kunnen we u helpen?